ΤΑΧΙ ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ


κάνετε κράτηση ταξί Γεωργιούπολη online ή καλώντας μας απευθείας στο







Με το μοντέρνο, κλιματιζόμενο αυτοκίνητο της Mercedes, στην υπηρεσία Ταξί  

 ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ ΤΑΞΙ ,ΧΑΝΙΑ  

προσφέρουμε επαγγελματικές και έγκαιρες υπηρεσίες μεταφοράς προς τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Κρήτης, Χανίων - CHQ και Ηρακλείου - HER.
  κάνετε κράτηση ταξί Γεωργιούπολη online ή καλώντας μας απευθείας στο

Λίμνη Κουρνά: Η υπέροχη λίμνη και το όμορφο τοπίο που την περιβάλλει δείχνουν το άλλο, κρυφό πρόσωπο της Κρήτης.
Η Λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη στην Κρήτη. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων, και απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από το θέρετρο της Γεωργιούπολης.

Στην αρχαία Ελλάδα, η Λίμνη Κουρνά ονομαζόταν ‘‘Λίμνη Κορησία’’, αλλά αργότερα πήρε το σημερινό της όνομα από την Αραβική λέξη για τη λίμνη.
Λίμνη Κουρνά – ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης

Η Λίμνη Κουρνά βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα ανάμεσα σε βουνά και ψηλούς λόφους. Τόσο η λίμνη, όσο και η φύση που την περιβάλλει είναι ιδιαίτερα γραφικές.
Η λίμνη δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη: η περίμετρός της είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα. Το βαθύτερό της σημείο είναι περίπου 22-23 μέτρα, παρόλο που κάποιοι υποστηρίζουν ότι σε συγκεκριμένα σημεία η Λίμνη Κουρνά έχει βάθος περισσότερο από 40 μέτρα. Η λίμνη βρίσκεται περίπου 20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το νερό της λίμνης προέρχεται από τις πολλές πηγές στο βουνό και στους λόφους που την περιβάλλουν, όμως η ακριβής διαδικασία του σχηματισμού της δεν έχει ανακαλυφθεί στο σύνολό της. Σε κάποια σημεία του πυθμένα της λίμνης, το νερό βγαίνει με μεγάλη πίεση. Το γεγονός αυτό κάνει κάποιους επιστήμονες να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει μια υπόγεια λίμνη κάτω από τη Λίμνη Κουρνά, που την εφοδιάζει με μεγάλες ποσότητες νερού.
Το καλοκαίρι, ο ήλιος ξηραίνει ελαφρά τη Λίμνη Κουρνά και μια λωρίδα άμμου αρχίζει να σχηματίζεται γύρω της. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η λίμνη γεμίζει νερό και γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα κάποια από τα γύρω δέντρα και θάμνοι να βυθίζονται λιγότερο ή περισσότερο μέσα στα νερά της.
Αν θέλετε να κάνετε τον γύρο της λίμνης, υπάρχει ένα μονοπάτι, το οποίο όμως καλύπτει γύρω στα δύο τρίτα της περιμέτρου της. Το υπόλοιπο ένα τρίτο της περιμέτρου στα νοτιοδυτικά της λίμνης είναι περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή.
Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη Λίμνη Κουρνά και το εντυπωσιακό της φυσικό περιβάλλον είναι με ποδήλατο θαλάσσης, το οποίο έχει γίνει πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους επισκέπτες της λίμνης. 
Όσο για τα ζώα της λίμνης, που τις περισσότερες φορές είναι ορατά μέσα στο νερό, θα δείτε θαλάσσιες χελώνες και χρυσόψαρα, όχι όμως και χέλια, από τα οποία τα παλιά χρόνια ήταν γεμάτη η λίμνη.


Η Λίμνη Κουρνά και το χωριό Κουρνάς – ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό με καλές ταβέρνες


Το χωριό Κουρνάς, που πήρε το όνομά του από τη Λίμνη Κουρνά, βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη λίμνη. Το μικρό χωριό έχει περίπου 500 μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων, στις παρυφές του όρους Δαφνομαδάρα, που φτάνει σε ύψος τα 1.700 μέτρα.
Υπάρχει μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στη Λίμνη Κουρνά και το χωριό Κουρνάς. Η λίμνη και η γύρω της περιοχή έχουν αναπτυχθεί ώστε να εξυπηρετούν τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών της λίμνης. Το χωριό έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Στο χωριό θα βρείτε εξαιρετικές ταβέρνες.
Το χωριό Κουρνάς έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της Δυτικής Κρήτης από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Υπάρχουν αναφορές για το χωριό από τον 16ο αιώνα μ.Χ.
Ανάμεσα στο χωριό και τη Λίμνη Κουρνά υπάρχει μια γραφική σπηλιά, η ομώνυμη σπηλιά Κουρνά, η οποία προσφέρει υπέροχη θέα προς τη λίμνη. Η σπηλιά έχει βάθος 35 μέτρων περίπου, και έχει εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Η Λίμνη Κουρνά προσφέρει μια πραγματικά διαφορετική εμπειρία στον επισκέπτη της Κρήτης. Η λίμνη, ο όμορφος φυσικός της περίγυρος, και το γειτονικό παραδοσιακό χωριό Κουρνάς κάνουν μια επίσκεψη στη Λίμνη Κουρνά απαραίτητη, αν επιθυμείτε να δείτε το άλλο, κρυφό πρόσωπο της Κρήτης.